Debaser tar Brooklyn till Sverige i helgen

Debaser tar det bästa från Brooklyn, NYC till Sverige i helgen. Med start på fredag är det dags för sommarens sista men bästa festival när tvådagarsfesten Brooklyn Sweden drar igång i både Stockholm och Malmö. Rockfoto kommer givetvis att vara på plats och rapportera via bild och text.

Under helgen kommer inte mindre än sexton akter från hipstermeckat på andra sidan Atlanten att avlösa varandra på två scener i vardera stad. De som spelar i Malmö på fredagen tar Stockholm i besittning under lördagen och vice versa. På festivalaffischerna trängs namn på större akter såsom indielegenderna i Blonde Redhead med mindre, men inte desto mindre hajpade band, som exempelvis Cults, Dum Dum Girls och DIIV.

Rockfoto ställde några frågor till Anna Storåkers, bandbokare på Debaser och en av hjärnorna bakom projektet.

Hur föddes idén till festivalen?

– Vi har ett nära samarbete med Brooklyn Brewery, mikrobryggeriet i Williamsburg som älskar bra musik, och började prata band och faktumet att vi svenskar gillar musik från deras stadsdel så mycket. Vi pratade också om finöl och god mat, och till slut blev det en festival av allt ihop, med det bästa att erbjuda i Brooklynväg av just dessa tre faktorer – god dryck, mat & musik.

Varför just Brooklyn?

– Jag tror att svaret är ganska givet i och med föregående fråga, men framför allt för att det är ett unikt kreativt område som besitter fler artister i världen på minst yta.

Finns det någon annan stad/plats som du på samma sätt gärna skulle ta till Sverige för en dag?

– Jag har de senaste åren lyssnat mycket på sydamerikansk postpunk, hårdare rock och en del annat från samma kontinent och runt Centralamerika. Hade gärna tagit hit Mexico City för att blanda upp hardcore, dansbeats och traditionell musik från den där kokande stan som är helt underbar.

Slutligen, vilka tre band får man absolut inte får missa under festivalen?

– Blonds ska man definitivt se om man vill upptäcka något nytt och bli riktigt glad, sen är det svårt att inte svepas med av Phosphorescents drömlika, frikyrkliga röst. Sist men inte minst så är Maluca ett givet kort för sensommardans och alla fans av M.I.A och Crystal Castles.

Kolla in Brooklyn Swedens hemsida för mer info.

Lyssna på de flesta av helgens band i Spotifyspelaren nedan.